Cistella Vegetariana Petita 7 productes

Cistella Vegetariana Petita 7 productes

Preu: 17,97

CISTELLA PETITA (7 productes)

- 500g Cireres Burlat MOLA -Vitamines i Minerals 5,20€

- 500g Carbassò MOLA Vitamines i Minerals

- 500g Patata MOLA Hidrats de Carboni / 1kg 1,87€

- Broquil Blanc sencer MOLA Vitamines i Minerals 4,37€

- 250g Seitàn. MOLSA Proteines 3,36€

- ½ d’otzena d’ous. CAN PUIG Proteines 2,35€

- 2 Iogurt natural làctics Peralada. MOLA Proteines 1,76€

 

PROPOSTES RECEPTES:

Esmorzar: Cireres amb iogurt natural Dinar: Verdura al vapor (patata, carbassò i bròquil) amb beixamel i formatge gratinat. Berenar: Tortitas( civada i ous ) i maduixes Sopar: Seitàn a la planxa amb crema de carbassò i iogurt natural.

 

INFORMACIÓ NUTRICIONAL

CIRERES Les cireres contenen la vitamina A,B i C. En quan a minerals i trobem el potassi, sodi, calç i magnesi. Són antiinflamatories, també ens reforçen el sistema immunològic. Al ser un producte exclusivament de temporada sempre es consumeixen en el seu estat més òptim. També ens aporta fibra i melatonina que ens ajuda a regular els cicles del son. CARBASSÓ És rica en fitonutrients i minerals. Trobem la presència d’impirtant vitamines com la B3 i en major proporció la vitamina A, C, B1 i B2. Aquest aliment no contè quasi res de greix, és 95% aigua i conté fibra i proteïna. Els minerals que hi destaquen és el sodi, el calci, el ferro, el magnesi, el fòssfor i el potàsi. Aquest aliment ens ajuda a regular el trànsit intestinal, és diürètic, enforteix la salud visual… PATATA  En la composició de la patata destaca el contingut en hidrats de carboni, majoritàriament el midó i una petita proporció com la glucosa, fructosa i sacarosa. La fibra està present en poca quantitat. Les patates tenen un baix contingut en sodi per això, és es recomana en cas d'hipertensió o afeccions cardiovasculars. Posseeix propietats diürètiques i vasodilatadores. BROQUIL BLANC És un aliment molt ric en carotenoides el que fa que tingui un alt poder antioxidant. Té un alt contingut d’aigua, també és ric en B9, contè fitoquímics que són substàncies essencials per al organisme. És ric en potassi, pel que prevè la retenció de líquids. Contè molta vitamina A, involuctada en la vista, els òssos, les mucoses… Ric en calci ja que es tracta d’una verdura de fulla verda. SEITÀN És el resultat de separar el gluten del blat o d’un altre cereal. És bàsicament una font de proteïna tot i que la seva qualitat és baixa. És de baixa qualitat nutricional, però és molt versàtil a la cuina. OUS Els ous són un aliment que val la pena incorporar en la nostre dieta, ja que són de particular interès des del punt de vista nutricional, ja que aporten grasses essencials, proteïnes, vitamines, minerals i oligoelements i a la vegada ofereixen una font moderada d’energia també tenen un gran poder saciant i culinari i per acabar un baix cost econòmic. En definitiva podem dir: “bueno, bonito y barato”. Rics en aminoàcids, zinc, seleni, ferro i vitamines del grup B El contingut de vitamines liposolubles està especialment determinat per l’alimentació de la gallina, per això es millor prioritzar el consum d’ous de gallines criades en llibertat i sotmeses al menor estrès possible (número 0-1). L’ou es considera el multivitamínic de la naturalesa ja que menjar 2 ous al dia cobreix fins el 30% dels requeriments de vitamines d’una persona adulta, pero sempre sense deixar de banda altres aliments importants en la nostre alimentació. IOGURT NATURAL És un aliment probiòtic, és ric en calci i vitamines del grup B, així com en magnesi i fosfor. Estabilitza i regenera la flora intestinal i el sistema digestiu. És un aliment que ens aporta proteïnes.

* ● Aquest aliments no són estrictament necessaris a la nostre dieta, si no es volen o no es poden consumir no hi haurà repercusió nutricional. Si que es poden utilitzar per a enriquir una dieta per exemple. (1) → Proteïna (2) → Hidrats de Carboni (3) → Greix (4) → Vitamines i minerals


Articles relacionats