El Graner, és el nou obrador de la carnisseria familiar Marcel Puigmal. 200m2 de superfície al cor de l’Alt Empordà equipats amb la tecnologia necessària-i, evidentment, comptant amb la tècnica de grans professionals-, permeten elaborar un embotit artesà de primera qualitat.
El que era abans un graner per guardar el pinso del bestiar, funciona, doncs, des del 2005, com un magnífic obrador amb totes les condicions per aconseguir un gran assortit d’embotits cuits i assecats elaborats a partir de matèries primeres de confiança.
L’experiència de la família Puigmal en aquest secor s’estén des de fa 21 anys, quan tenien l’obrador annex a la carnisseria que regenten a l’avinguda Marignane, 22, de Figueres, però, amb l’obertura d’aquest nou espai i la comoditat que això representa per al seu treball diari, han optimitzat encara més el procés de producció de tots els productes que elaboren.
A l’interior de les parets del Graner s’elabora el millor dels embotits artesans de la zona: dues línies de productes diferents (cuits i secs) que es cuiden des del primer pas (la obtenció de la matèria primera) fins a l’últim ( en el moment de posar-los a la venda).
Dins dels embotits cuits, d’entre els quals els patés es mereixen una menció especial per la seva exquisidesa i varietat. N’hi ha de campanya, d’oporto, de pebre verd, de pebre negre, de fines herbes, de bacon fumat, de conill, de bolets, de figues, de taronja … i, fins i tot, de cava. El foie gras, les botifarres (d’ou, blanques, negres, de perol, catalanes …), el pernil dolç i el de gall dindi són més exemples dels productes que elaboren a El Graner.
Pel que fa als embotits assecats, com el fuet, la llonganissa, el llom, el cap de llom o la “Panxeta”, porten un segell de tradició indiscutible, perquè estan fets seguint els procediments del temps de l’ascendència.
Tot és el resultat d’un treball i un entusiasme constants per superar-se cada dia, i, és clar, de l’obtenció de carns autòctones que són d’absoluta confiança.