Fundada a l’any 1929, per L’Arcadi Viñas Cargol que després d’haber de deixar el seu primer negoci a la Plaça d’Espanya de Barcelona (a causa de la reestructuració del barri per l’exposició del 1929) , va decidir establirse a Sant Feliu de Guíxols degut, per la forta industria punyent en aquell moment com era la del suro i per les connotacions de petita ciutat que tenía ja Sant Feliu en aquella època.
Probablement per aquests motius, la primera “Vienesa”, es va obrir al carrer Capmany a on segons l’Arcadi, a l’hora de anar a les fàbriques de suro, hi había “riuades” de gent que passaban per allí al davant.
L’època de l’industria del suro va anar passant i en arribar el turisme a la Costa Brava es va obrir la segona pastissería, situada a on encara està avui en dia, a la Rambla Vidal.
Amb els anys el fill del fundador, després de fer molt bons aprenentatges de l’ofici a Barcelona, va continuar i va fer encara més gran el negoci familiar, que sempre había tingut com a objectiu principal donar el millor servei possible i sobretot amb la màxima qualitat.
Després d’un desgraciat incendi que va destruir totalment La Vienesa als voltants de l’any 1970, la pastissería es va reconstruir amb un caire estétic molt vanguardista per aquella época, que amb petites reformes de forma continuada, s’ha anat actualitzant fins al día d’avui.
L’any 1999, el negoci continua creixent i s’obre una nova pastisseria La Vienesa a Girona, en ple barri vell, molt a prop del emblemàtic Pont de Pedra i de la Rambla.