Sasha Chaves
Colors Còdol 

El meu nom és Sasha Chaves Vendrell i estic graduat en Arts Aplicades al Mur a l’EASD de Vic. Sóc el cuiner de Colors Còdol, el que treballa a mà aquestes pintures i el creador del projecte.

El 2021 va néixer COLORS CÒDOL amb l’objectiu de desenvolupar i recuperar la pintura sostenible, feta a partir d’ingredients naturals. La finalitat és fer disponible a tothom una alternativa natural i artesana a la resta de pintures. I després fent servir això com a pretext, obrir una finestra a l’apreciació del paisatge, del medi ambient, dels oficis, del color i de la pintura com a llenguatge.

El meu objectiu personal és fer una aportació a la cultura de la meva zona, intentant posar l’èmfasi en conceptes elementals, com són les eines que ens permeten crear, la proximitat i l’entorn natural.

Pigment i color,

Nosaltres intentem oferir un punt de vista diferent per seleccionar els colors. Renunciem a la capacitat absoluta de generar quasi tots els tons, que tenen les paletes més convencionals, però ens endinsem al món dels colors amb personalitat natural.

Quan diem colors naturals, ens referim a pigment natural; aquests en la seva majoria s’aconsegueixen de plantes, terres i minerals. Estem parlant de colors plens de matisos, ja que hi ha molts factors que fan variar la seva aparença com la localització geogràfica o el clima.

Quin és l’origen dels pigments?

La majoria són terres europees, les mateixes que feien servir tots els pintors clàssics, des de la prehistòria fins al modernisme.

Colors com els ocres del sud de França o Alemanya, que són antigament aclamats. I altres colors com els ocres més vermells i els siena que provenen històricament d’Itàlia.

A part de terres també tenim colors vegetals, que han resultat històricament genuïns i incomparables, com és el cas del Blau Indi que s’extreu de l’Indigo Tictorum i la Laca Garanza, que s’extreu de la Rubia Tictorum.

Quan un observa aquests colors recorda que els pintors clàssics sabien el que es feien, ja que només amb el color ben seleccionat ja tenien bona part de l’atractiu de l’obra assegurada.

Aquarel·la

Les aquarel·les de COLORS CÒDOL estan fetes a partir de Goma Aràbiga, mel, glicerina vegetal, aigua i pigment.

En la nostra recepta intentem potenciar unes aquarel·les pigmentades, elàstiques, vibrants i saturades.

La idea és tenir unes aquarel·les que tinguin la capacitat de respectar i potenciar tot l’atractiu dels pigments naturals.

Es podria dir que són aquarel·les generoses, en el sentit que estan molt pigmentades. i alhora, són molt versàtils, i s’adapten bé a les aiguades i altres tipus de tècniques.

Estan íntegrament moltes a mà amb la moleta de vidre, ja que això garanteix en part les qualitats de la pintura.

Avui dia tenim diferents formats de venda per les aquarel·les, tant caixes com 1/2 godets individuals.

Per un cantó tenim la caixa bàsica de 6 colors. Aquesta conté tres colors primaris, dues ombres, i un ocre molt especial. Aquest lot permet tenir una paleta bàsica a partir de la qual crear la resta de colors.

Les godets individuals ens permeten combinar les aquarel·les de COLORS CÒDOL amb altres paletes d’aquarel·les gràcies a la mida estàndard de les godets.

Són l’oportunitat d’acabar de completar una paleta que ja tens o també d’optar per colors específics amb molta personalitat.

El lot de 12 colors ja ve en una caixa més professional d’aquarel·les que permet barreges, i l’intercanvi de godets amb altres marques.

Els colors que conté són els mateixos de la caixa bàsica però afegint sis colors més. Aquests són els colors més especials i complementaris i per un motiu o altre aporten singularitat a la paleta.

Pastel a l’oli

El pastel a l’oli és una tècnica seca, d’aplicació directa, que està feta de cera, oli i pigment.

Normalment, es fa servir com una barra de color que guixa d’una manera molt suau i pictòrica. Permet també modificar el que s’ha guixat a través de la difuminació o l’esgrafiat.

Aquests estan tots elaborats a partir de pigments minerals, principalment terres de diferents punts d’Europa. També a partir d’ingredients com l’estearina vegetal, la cera d’abella o la mantega de cacau.

És un producte principalment pensat per adults, però pot ser fet servir també per a nens a partir de quatre anys sota la supervisió d’un adult. Evitant principalment que se’ls posin a la boca, ja que no són comestibles.

Mola.cat
Passeig del Mar 17
17130 L’Escala
+34 621 29 11 44

MERCAT ORIGINAL